Η διαδρομή με αυτοκίνητο που όλοι πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους

Όσοι αγαπούν τα ταξίδια με το αυτοκίνητό τους θα βρουν την απόλυτη ευτυχία στον δρόμο τον 253 χιλιομέτρων όπου ο ωκεανός συναντά τα βουνά και τα τροπικά δάση τους απότομους γκρεμούς.

 

Θάλασσα, ατελείωτη πράσινη βλάστηση και φουρκέτες. Αυτό είναι το τρίπτυχο της ευτυχίας για όσους επιβιβαστούν στο αυτοκίνητό τους, επιζητώντας επίγειους παραδείσους, ώστε να ξεφύγουν από την ανιαρή καθημερινότητα.

Η Ακτή του Αμάλφι (Amalfitana), η σαγηνευτική διαδρομή στην ακτογραμμή της Νότιας Ιταλίας, δεν θα αφήσει σε κανέναν ταξιδιώτη περιθώρια για παράπονα. Από την άλλη, θα υπάρξουν και αυτοί που δεν θα αρκεστούν στα 56 χλμ. του δρόμου και θα αναζητήσουν μία μεγαλύτερη διαδρομή, ώστε να ικανοποιήσουν τις εκδρομικές τους ανησυχίες.

ομορφότερος δρόμος αυτοκίνητο αυστραλία ωκεάνιος

Γι’ αυτούς, ίσως, δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός από τον Great Ocean Road (Μεγάλος Ωκεάνιος Δρόμος) στη Βικτώρια της Αυστραλίας, μία διαδρομή μήκους 253 χιλιομέτρων όπου τα βουνά συναντούν τον ωκεανό και τα τροπικά δάση τους απότομους γκρεμούς.

Πρόκειται για έναν δρόμο-ωδή στη βιοποικιλότητα, παρουσία εθνικών παρκών όπου… διαμένουν μυρμηγκοφάγοι, καγκουρό, πιγκουίνοι, κοάλα και σπάνιοι παπαγάλοι.

Αυτό που επίσης κάνει ξεχωριστό τον δρόμο είναι ότι καθόλη τη διαδρομή του, τα αξιοθέατα είναι περισσότερα από τα αυτοκίνητα που θα συναντήσει κανείς. Η συγκεκριμένη, ωστόσο, έλλειψη μηχανικής παρουσίας, δεν πρέπει να «ξυπνήσει» τα άγρια οδηγικά του εκδρομέα.

Αυτό διότι ο δρόμος βρίθει από κάμερες ασφαλείας, οι οποίες «συλλαμβάνουν» όσους δεν… σέβονται το εντυπωσιακό παρθένο τοπίο, βυθίζοντας το πόδι τους στο γκάζι.

ομορφότερος δρόμος αυτοκίνητο αυστραλία ωκεάνιος

275 χιλιόμετρα δυτικά της Μελβούρνης και οδηγώντας κατά μήκος του Μεγάλου Ωκεάνιου Δρόμου υπάρχει ένα σπάνιο αξιοθέατο, οι βράχοι των Δώδεκα Αποστόλων. Μεγαλοπρεπείς βράχοι από ασβεστόλιθο που έχουν διαβρωθεί από τα βράχια και τους ισχυρούς ανέμους.

Δημιουργήθηκαν πριν από 10-20 εκ. χρόνια και σήμερα ξεπροβάλλουν μέσα στον ωκεανό με το ύψος τους να φτάνει τα 65 μέτρα. Στην πραγματικότητα, σήμερα υπάρχουν μόλις 8 γεωλογικοί σχηματισμοί, με τους υπόλοιπους 4 να έχουν νικηθεί από τη μανία των φυσικών φαινομένων.

ομορφότερος δρόμος αυτοκίνητο αυστραλία ωκεάνιος

Πότε κατασκευάστηκε ο δρόμος – μνημείο πολέμου

Όσον αφορά την κατασκευή του Ωκεάνιου Δρόμου, αυτή ξεκίνησε τον Αύγουστο του 1918 και ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 1932, ενώ στα έργα συμμετείχαν 3.000 εργάτες, βετεράνοι πολέμου. Ήταν ένας τρόπος ώστε να εργαστούν οι στρατιώτες που γύρισαν από τον πόλεμο, αλλά ταυτόχρονα να αποδοθεί φόρος τιμής στους πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Επομένως, έχει αναδειχθεί στον μεγαλύτερο-δρόμο μνημείο του κόσμου.

iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.