“Λίφτινγκ” στις ιαματικές πηγές του Κόκκινου Νερού (φωτ.)

Φαίνεται πως ο Δήμος Αγιάς όσο προικισμένος είναι με ομορφιά τόσο στο βουνό όσο και στα παράλια άλλα τόσο… άτυχος είναι από τις καιρικές συνθήκες. Η φύση όταν αγριεύει προκαλεί ζημιές και αυτό το γνωρίζουν καθώς το ζούνε στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια οι κάτοικοι και φυσικά η δημοτική αρχή.

Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν εργασίες στο χώρο των Ιαματικών Πηγών του Κόκκινου Νερού καθώς σύμφωνα με απόφαση του Δήμου εγκρίθηκε η διενέργεια της εργασίας με τίτλο «Ανάδειξη συντήρηση και αξιοποίηση ιαματικής πηγής Κόκκινου Νερού».

 

Όπως έγινε γνωστό εξαιτίας των καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή κατά την διάρκεια της χειμερινής περιόδου, της τοποθεσίας κοντά στην θαλάσσια περιοχή, αλλά και την πάροδο του χρόνου, παρατηρήθηκαν εκτεταμένες φθορές και ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο και τις εγκαταστάσεις της ιαματικής πηγής, με αποτέλεσμα να μην είναι λειτουργικός και να απειλείται η ασφάλεια των επισκεπτών και συνεπώς επιβάλλεται η συντήρηση και η αποκατάσταση των ζημιών.

Επίσης παρατηρήθηκαν εκτεταμένες άγριες φυτεύσεις, φερτά υλικά και απορρίμματα ώστε να απαιτείται ο καθαρισμός των χώρων και η απομάκρυνση των φερτών υλικών και των απορριμμάτων.

Επιπρόσθετα απαιτείται και η κλάδευση των δέντρων καθώς έχουν αναπτυχθεί και πολλά από αυτά εμποδίζουν και για κάποια από τα κλαδιά υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης ώστε να απειλείται η ασφάλεια των διερχομένων αλλά και των επισκεπτών.

Η αποκατάσταση όλων αυτών των φθορών και ζημιών, όπως έγινε γνωστό στο Larissanet.gr κρίνεται άμεση και αναγκαία, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο πρόκλησης ατυχημάτων και να εξασφαλιστεί η ασφαλής και ομαλή λειτουργία της δημοτικής κατασκήνωσης την προσεχή περίοδο.

Αναλυτικότερα οι εργασίες αφορούν συντήρηση και επισκευή των πλακών δαπέδου (πλάκες, πέτρες και μάρμαρα), την αποκατάσταση των ξύλινων στοιχείων (πέργκολες, περιφράξεις,) την συντήρηση και την αποκατάσταση των ζημιών με επιχρίσματα, στοκαρίσματα και χρωματισμούς.

Επίσης θα γίνουν εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και χρωματισμού των φθαρμένων μεταλλικών στοιχείων του περιβάλλοντος χώρου της κατασκήνωσης.

 

Με τις συντηρήσεις, τις επισκευές και τις αποκαταστάσεις του περιβάλλοντος χώρου εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης, η εξασφάλιση της ασφάλειας κατά την χρήση τους από τους κατασκηνωτές, τους επισκέπτες και τους υπαλλήλους.

Οι εργασίες αφορούν:

-Αποξήλωση και αποκατάσταση δαπέδων (πέτρα, πλάκες, μάρμαρα) περιβάλλοντος χώρου

– Συντήρηση και αποκατάσταση επιχρισμάτων, προετοιμασίας και χρωματισμού επιφανειών

– Αποξήλωση και απομάκρυνση φθαρμένης και επικίνδυνης ξυλείας

– Τοποθέτηση νέων ξύλινων στοιχείων – ενισχύσεων

– Αποκατάσταση και χρωματισμός φθαρμένων μεταλλικών στοιχείων

Επίσης αφορούν τον καθαρισμό των χώρων, την κλάδευση των δέντρων, την αποψίλωση των άγριων φυτεύσεων και την απομάκρυνση των φερτών υλικών. Η ανάγκη προέκυψε στα πλαίσια των παρεμβάσεων καθαρισμού των χώρων της ιαματικής πηγής ενόψει της μεγάλης επισκεψιμότητας κατά την θερινή περίοδο.

 

Με τις εργασίες καθαρισμού, όπως πιστεύουν οι άνθρωποι του Δήμου Αγιάς, εξασφαλίζεται τόσο η καθαριότητα της ιαματικής πηγής όσο και η αισθητική εικόνα του περιβάλλοντος χώρου. Επίσης βελτιώνονται οι ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Άναψε «πράσινο» λοιπόν για το… Κόκκινο Νερό! Για να είναι έτοιμο κι αυτό το καλοκαίρι.

larissanet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.