Μαρίνα: Το στολίδι του Πλαταμώνα (φωτ. & βίντεο)

Φωτ. Larissanet.gr Ένα ακόμα σημείο φαίνεται πως προστίθεται στη λίστα των όμορφων τοποθεσιών του Πλαταμώνα. Αυτό είναι η πανέμορφη μαρίνα που έχει καθιερωθεί στις προγραμματισμένες βόλτες όλων εκείνων που παραθερίζουν ή και επισκέπτονται για λίγες ημέρες την περιοχή. Μια μαρίνα που έχει μια ιδιαίτερη φινέτσα και προσδίδει στον Πλαταμώνα μια δόση πολυτέλειας. Η Larissanet βρέθηκε στην μαρίνα καταγράφοντας λίγες στιγμές από την καθημερινή δραστηριότητα.

 

Σύμφωνα με την επίσημη πινακίδα που πληροφορεί τους επισκέπτες για την δραστηριότητα της μαρίνας, μετά την ολοκλήρωση των χερσαίων και θαλάσσιων εργασιών αναβάθμισης την άνοιξη 2014, η «ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ SAVVI MARINE Α.Ε.Α.Σ.» παρέχει περισσότερες από 90 θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής έως 25 μέτρα καθώς και δυνατότητα ελλιμενισμού κρουαζιερόπλοιων και megayachts.

Όντας εγκατεστημένη στην καρδιά του δημοφιλούς θέρετρου, οι πελάτες της μαρίνας έχουν στην διάθεση τους όλες τις σύγχρονες αστικές και τουριστικές υποδομές όπως μέσα μαζικής μεταφοράς, ξενοδοχεία, γραφεία ενοικίασης οχημάτων/σκαφών, κέντρο υγείας, ιατρεία και φαρμακεία, καθαριστήρια, supermarkets και λοιπά εμπορικά καταστήματα.

Η μαρίνα προσφέρει στον επισκέπτη την δυνατότητα να γνωρίσει δραστηριότητες θαλάσσιου τουρισμού όπως μικρές κρουαζιέρες ή ολιγόωρες περιηγήσεις, θαλάσσια σπορ, αλιεία και καταδύσεις ενώ παράλληλα αποτελεί την βάση και το ορμητήριο των φιλοξενούμενων της για αποδράσεις στην φύση της Ορεινής Πιερίας.

Με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σκαφών και πελατών, απασχολούνται σε 24ωρη βάση “ναύτης” και πιστοποιημένος νυχτοφύλακας (security) ενώ η μαρίνα παρέχει, 365 ημέρες το χρόνο, υποστήριξη από έμπειρο προσωπικό όπως καπετάνιο, τεχνικό μηχανών θαλάσσης & σκαφών και πλήρως εξοπλισμένο καταδυτικό συνεργείο. Για εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και διαχείμασης, η μαρίνα διαθέτει χώρο χερσαίας εναπόθεσης σκαφών (parking) και αναλαμβάνει την ασφαλή μεταφορά/ανέλκυση με πιστοποιημένους συνεργάτες και εξοπλισμό.

Ρεύμα και νερό με ψηφιακά κλειδιά

Σε όλες τις θέσεις ελλιμενισμού διατίθεται παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και πόσιμου νερού από ειδικά κυτία παροχής μέσω ψηφιακών κλειδιών και δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο. Σε ειδικό χώρο της μαρίνας γίνεται ανεφοδιασμός υγρών καυσίμων και λειτουργεί δίκτυο απορρόφησης λυμάτων και υδάτων σεντίνας, ενώ σε κάθε προβλήτα υπάρχουν εγκατεστημένοι πυροσβεστικοί σταθμοί/φωλιές. Στις λιμενικές υποδομές αξίζει να αναφερθεί και η ύπαρξη ράμπας επιβίβασης/αποβίβασης οχημάτων καθώς και τα 140 μέτρα διαμέτρου εντός λιμενικής ζώνης που προσφέρονται ως κύκλος ελιγμών ενώ στην χερσαία ζώνη της μαρίνας υπάρχει χώρος στάθμευσης 25 οχημάτων, χώρος αναψυχής/περιπάτου/ελεύθερης πλαζ καθώς και αναψυκτήριο με υπηρεσίες τύπου “roomservice” για τα εξυπηρετούμενα σκάφη.

Ελλιμενισμός σκάφους

Η μαρίνα, όπως αναφέρεται στο επίσημο σάιτ της, διαθέτει στο εσωτερικό της 4 λιμενολεκάνες για την εξυπηρέτηση περισσότερων από 90 σκαφών αναψυχής, χάρη στα 500 και πλέον μέτρα εσωτερικών κρηπιδωμάτων. Η εξωτερική λιμενολεκάνη διαθέτει 80 μέτρα κρηπιδώματος με ικανό πλάτος προβλήτα και βαρέα υποδομή στα μέσα πρόσδεσης για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων και megayachts. Η πρόσδεση των σκαφών θα γίνεται με μόνιμα «ρεμέτζα», χωρίς «μπαλόνια» επιφανείας που δυσχεραίνουν τους ελιγμούς των σκαφών, αλλά με σύστημα εύκολης ανάκτησης από τις δέστρες του κρηπιδώματος.

Πηγή: ΕΝΤΥΠΗ LARISSANET

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.