«Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου και Εγώ»: Μια δροσερή καλοκαιρινή κομεντί έρχεται στους κινηματογράφους

Tο Call my Agent είναι μια εθιστική κωμική σειρά από τη Γαλλία, η δράση της οποίας εξελίσσεται σε μια εταιρεία κινηματογραφικών ατζέντηδων. Αν ζητήσεις από 100 φαν να ξεχωρίσουν έναν χαρακτήρα, οι 101 θα διαλέξουν τη Νοεμί, συνοδεύοντας την απάντησή τους με ένα ζωηρό χαμόγελο. Η Νοεμί είναι μια γυναίκα χωρίς φίλτρο, θα πει εκείνο που σκέφτεται, βάζοντας συχνά τον εαυτό της σε μπελάδες. Όταν ερωτευτεί, θα το ζήσει μέχρι τέλους, θα ενεργήσει αποκλειστικά με γνώμονα το άγραφο εγχειρίδιο του amour fou, που λένε και οι Γάλλοι. Αν η Νοεμί εξελίχθηκε σε είδωλο για τους φαν της σειράς, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ηθοποιό που την υποδύεται, τη Λορ Καλαμί. Με έναν αέρα που φαίνεται να τη συνοδεύει κι εκτός οθόνης και το timing μιας κομεντιέν περιωπής, η Καλαμί αναδείχτηκε μέσα από τη σειρά σε εκείνο το όνομα της γαλλικής υποκριτικής σκηνής που οφείλουμε να προσέξουμε στα χρόνια που θα ακολουθήσουν.

H Kαλαμί είναι ο κινητήριος μοχλός της κομεντί ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου και Εγώ, μιας ταινίας που είχαν επιλέξει ο Τιερί Φρεμό και οι προγραμματιστές του στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καννών. Στην ταινία η Καλαμί υποδύεται την Αντουανέτ, μια δασκάλα δημοτικού που βρίσκεται σε ερωτική σχέση με τον πατέρα μιας μαθήτριάς της. Όταν ο εραστής της ακυρώνει τα σχέδιά τους για διακοπές για να ταξιδέψει μετά συζύγου και τέκνου στην οροσειρά Cevennes και να διασχίσουν την περιβόητη διαδρομή του Ρόμπερτ Στίβενσον, η Αντουανέτ παίρνει την αυθόρμητη απόφαση να τους ακολουθήσει κρυφά.

Σε συνέντευξή που έδωσε στη LIFO τον περασμένο Απρίλιο, η Καλαμί μας είχε εξομολογηθεί ότι όταν ερωτευόταν κάποιον άγνωστο ως έφηβη, τον ακολουθούσε στο τρένο, στο λεωφορείο, παντού μέχρι να γνωριστούν «τυχαία». Θα έλεγε κανείς ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να υποδυθεί την Αντουανέτ, μια ηρωίδα που παίρνει μια τόσο παρορμητική απόφαση για να συναντήσει τον άνθρωπο που έχει ερωτευτεί. Όταν λοιπόν φτάνει στο σημείο συγκέντρωσης του τουριστικού γκρουπ στην αρχή της διαδρομής, η Αντουανέτ διαπιστώνει όχι μόνο ότι ο εραστής της είναι άφαντος, αλλά και ότι είναι η μόνη από το γκρουπ που επέλεξε να πραγματοποιήσει την πολυήμερη πεζοπορία με τον τρόπο του Στίβενσον, δηλαδή καβάλα σε έναν γάιδαρο!

Η οροσειρά Cevennes είναι μία από τις πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της Γαλλίας. Είναι, παράλληλα, και μια περιοχή άγριας ομορφιάς, που επισκέπτονται κάθε χρόνο περισσότεροι από 10.000 πεζοπόροι, με στόχο να διασχίσουν το μονοπάτι του Στίβενσον. Πώς πήρε την ονομασία του αυτό το μονοπάτι, θα αναρωτιέστε. Θα σας απαντήσουμε αμέσως. Το 1877 ο συγγραφέας Ρόμπερτ Λ. Στίβενσον, άσημος ακόμα και ευρισκόμενος στη Γαλλία, ερωτεύεται την Φάνι, μια παντρεμένη Αμερικανίδα, και συνάπτουν μια παθιασμένη ερωτική σχέση. Όταν έναν χρόνο μετά η Φάνι επιστρέφει στο Σαν Φρανσίσκο, ο καταρρακωμένος Στίβενσον θα αγοράσει έναν γάιδαρο και θα διασχίσει αυτή την διαδρομή που σήμερα φέρει το όνομά του, ώστε να πνίξει τον πόνο του. Το ταξίδι αυτό θα αποτελέσει αφορμή για να γράψει το χρονικό «Ταξιδεύοντας στη Cevennes με έναν γάιδαρο», το οποίο έγινε δημοφιλές και του απέφερε κέρδη ικανά ώστε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, να διεκδικήσει την καρδιά της Φάνι και τελικά να παντρευτούν, αφού πήρε διαζύγιο από τον άντρα της.

Όπως καταλαβαίνετε, το ταξίδι της Αντουανέτ έχει περισσότερες ομοιότητες με το ταξίδι του Στίβενσον σε σχέση με τον μέσο επισκέπτη της περιοχής. Σκεφτείτε ότι κάποια στιγμή ο Στίβενσον, απελπισμένος που το γαϊδουράκι του, η Μοντεστίν, ήταν τόσο αργοκίνητο, άρχισε να το μαστιγώνει, κάτι που όχι μόνο δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά γέμισε και τον ίδιο με τύψεις. Μια αντίστοιχη εμπειρία θα έχει και η Αντουανέτ, η οποία όσο περνούν οι μέρες θα αναπτύξει μια καλύτερη σχέση με τον γάιδαρο, αλλά και με τον εαυτό της. Θα έχει, όμως, η ερωτική της διαδρομή ευτυχή κατάληξη όπως εκείνη του Στίβενσον;

Θα το μάθετε στους κινηματογράφους από 9 Ιουνίου, όταν θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες αυτή η δροσερή κομεντί, που αποπνέει αίσθηση καλοκαιριού χάρη στον ανάλαφρο τόνο της, τους ηλιόλουστους, καταπράσινους ορεινούς όγκους και τη στόφα και τον μαγνητισμό μιας ηθοποιού που κέρδισε το βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας με τον πρώτο της πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η ταινία «Ο Γάιδαρος, ο Εραστής μου και Εγώ» ξεκινά να προβάλλεται στους κινηματογράφους την Πέμπτη 9 Ιουνίου από την Filmtrade και την Tanweer.

Πηγή: lifo.gr

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.