Ποιες είναι οι καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, επανήλθε στην πρώτη θέση των πιο βιώσιμων πόλεων του κόσμου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Liveability Index 2022 του Economist με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς.

 

 

Η Βιέννη προσπέρασε το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο έπεσε στην 34η θέση λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η Βιέννη, η οποία υποχώρησε στη 12η θέση στις αρχές του 2021 καθώς τα μουσεία και τα εστιατόριά της έκλεισαν, κατάφερε να ανακάμψει στην πρώτη θέση, τη θέση που κατείχε το 2018 και το 2019», ανέφερε η έκθεση. «Η σταθερότητα και οι καλές υποδομές είναι η κύρια γοητεία της πόλης για τους κατοίκους της, που υποστηρίζονται από καλή υγειονομική περίθαλψη και πολλές ευκαιρίες για πολιτισμό και ψυχαγωγία».

Η Μελβούρνη διατήρησε τη θέση της ως μία από τις πιο βιώσιμες πόλεις στον κόσμο, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση, καθώς άλλες πρωτεύουσες της Αυστραλίας έμειναν εκτός του παγκοσμίου top 10.

Την ίδια ώρα, το Κίεβο, δεν συμπεριλήφθηκε φέτος στην έκθεση, εξαιτίας της εισβολής, ενώ οι ρωσικές πόλεις Μόσχα και Αγία Πετρούπολη βρέθηκαν πολύ χαμηλά στην κατάταξη λόγω της «λογοκρισίας» και των επιπτώσεων των δυτικών κυρώσεων.

H θέση της Αθήνας

Η ελληνική πρωτεύουσα σκαρφάλωσε 19 θέσεις και βρέθηκε στη λίστα με τη μεγαλύτερη άνοδο σε μία χρόνια και πιο συγκεκριμένα στην 73η θέση των πιο βιώσιμων πόλεων του κόσμου.

Έξι από τις 10 κορυφαίες πόλεις στην Ευρώπη

Σημειώνεται πως στην κορυφή, την αυστριακή πρωτεύουσα ακολούθησαν η πρωτεύουσα της Δανίας, η Κοπεγχάγη, και η Ζυρίχη. Η έτερη ελβετική πόλη Γενεύη ήρθε έκτη, η Φρανκφούρτη της Γερμανίας έβδομη και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας ένατο.

Το Κάλγκαρι του Καναδά μοιράστηκε στην τρίτη θέση, ακολουθούμενο από το Βανκούβερ στην πέμπτη θέση και το Τορόντο στην όγδοη.

Η Οσάκα της Ιαπωνίας και η Μελβούρνη της Αυστραλίας μοιράστηκαν τη 10η θέση. Η πρωτεύουσα της Γαλλίας, το Παρίσι, ήρθε 19η και οι Βρυξέλλες, στην 24η θέση, ακριβώς πίσω από το Μόντρεαλ του Καναδά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.