Σπίτια με 1 € και σε… άλλη πόλη της Ιταλίας!!!

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού συνεχίζει τη σαρωτική της επέλαση σε ολόκληρο τον πλανήτη, με τα μέτρα περιορισμού να υφίστανται καθημερινά μετατροπές, ενώ επικρατεί αβεβαιότητα σχετικά με το πότε θα μπορέσουμε να πάμε ξανά διακοπές. Ένα πράγμα όμως παραμένει αμετάβλητο: η πώληση κατοικιών στην τιμή του ενός ευρώ στην Ιταλία.

 

Αυτό τον μήνα, ήρθε η σειρά για μια ακόμη πόλη της Ιταλίας, της Καστιλιόνε ντι Σιτσίλια, να διαθέσει κατοικίες στην τιμή ενός καφέ.

Η εν λόγω πόλη, η οποία βρίσκεται στις πλαγιές του Όρους Έτνα κοντά στην Ταορμίνα και τα ανατολικά παράλια της Σικελίας, θέτει προς πώληση περίπου 900 εγκαταλελειμμένα σπίτια.

Τα περισσότερα βρίσκονται στα παλαιότερα σημεία της πόλης. Περίπου τα μισά είναι ερειπωμένα, και θα πουληθούν στη συμβολική τιμή του ενός ευρώ. Τα υπόλοιπα βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και θα τεθούν προς πώληση σε χαμηλές τιμές, ξεκινώντας από 4.000 – 5.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το CNN, ο Δήμαρχος Αντονίνο Καμάρντα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα φιλόδοξο σχέδιο για να δώσει μια ανάσα ζωής στην περιοχή του, όπου ο πληθυσμός μειώθηκε από 14.000 κατοίκους στις αρχές του ’90 σε λιγότερους από 3.000 σήμερα.

«Έχουμε μια τεράστια αρχιτεκτονική κληρονομιά με μακρά ιστορία και πρέπει να τη διασώσουμε. Με τα χρόνια, όλο και περισσότεροι άνθρωποι έφυγαν, αφήνοντας πίσω τους αρκετά παλιά και γραφικά σπίτια, πολλά από τα οποία χρονολογούνται ακόμη και από την περίοδο της Αναγέννησης», αναφέρει.

Ενώ άλλες πόλεις έχουν θέσει προς πώληση ένα σύνολο κατοικιών στην τιμή του ενός ευρώ, η Καστιλιόνε τα τιμολογεί ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

«Έχουμε πραγματοποιήσει μια εις βάθος μελέτη, καταχωρώντας κάθε κατοικία με βάση στοιχεία από χάρτες και από κτηματολόγια. Ανάλογα με την κατάστασή τους, τα κτίρια θα πουληθούν σε διαφορετικές τιμές, ξεκινώντας από ένα ευρώ», εξηγεί ο Καμάρντα.

Αν υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για την ίδια κατοικία, θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία.

Πηγή: CNN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.