ΣΠΟΡΤ – Στo δάσος της Καστανιάς

Ξεκινώντας από το Ξενοδοχείο του Μανάκου, περπατήσαμε σε αγροτικό  δρόμο που χρησιμοποιούνταν για την υλοτομία της πεύκης, της οξιάς ή της βελανιδιάς για περίπου μία ώρα μέχρι να φτάσουμε στον μεγαλύτερο καταρράκτη, ενώ υπάρχουν και άλλοι μικρότεροι.

 

 

Η πορεία μέσα στο πράσινο συνοδεύεται από πλήθος φωνές πουλιών. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός. Συννεφιά χωρίς κάποια απειλή για μπόρα. Στον δρόμο μας συναντήσαμε φρέσκα ίχνη από μεγαλόσωμη αρκούδα με κατεύθυνση προς το χωριό.

Μετά από δύο ώρες περπάτημα το μονοπάτι πάνω στον αγροτικό δρόμο κλείνει από τα νεόφυτα πευκάκια. Περνάμε το θορυβώδες ποτάμι απέναντι και αποφασίζουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας που δεν είναι καθόλου κουραστική μέσα στο δασωμένο πλέον δρόμο που γίνεται πιο δύσκολη από την πυκνή βλάστηση.

Μέσα σε τόση λίγη απόσταση βρίσκει κανείς τεράστια ποικιλία χλωρίδας. Πανύψηλα πεύκα και οξιές, καστανιές, έλατα, ίταμοι, βελανιδιές, πλάτανοι και ξεροπλάτανοι, κρανιές και η φτέρη που οργιάζει από τις πολλές βροχές των τελευταίων ημερών.

Μετά από δυόμιση ώρες περπάτημα κατά μήκος του ποταμιού, είπαμε να επιστρέψουμε. Αφού ξεκουραστήκαμε γυρίσαμε από τον ίδιο δρόμο στην Καστανιά με γεμάτες  τις μπαταρίες μας για όλη τη βδομάδα.

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.