Τα 4 νησιά που επιλέγει πάντα για διακοπές ο τσιγκούνης το καλοκαίρι

Ο σπάγγος που σέβεται τον εαυτό (και την τσέπη του) δεν πάει διακοπές.

Τις θεωρεί μεγάλη σπατάλη και αχρείαστη πολυτέλεια.

Υπάρχει όμως και ο τσιφούτης που ταυτόχρονα είναι και… μερακλής:

Θέλει να κάνει τη dolce vita του, τα μπάνια του και τη ζωάρα του, αλλά δεν θέλει να ξοδέψει και πολλά.

Κάνει λοιπόν από επιλογή αυτό που μεγάλο (δυστυχώς) ποσοστό Ελλήνων κάνει από ανάγκη:

Αντί για τα πασίγνωστα και δημοφιλή νησιά, επιλέγει εναλλακτικές με παρόμοια πλεονεκτήματα και πολύ μικρότερο κόστος.

Όπως, για παράδειγμα, οι εξής:

Αγκίστρι

Και την Αίγινα λατρεύει -ως τον πλέον προφανή προορισμό- αλλά έχει πάει τόσες φορές που την έχει μάθει σαν την (άδεια) τσέπη του. Όποτε θέλει λοιπόν να… το ρίξει λίγο έξω, πάει στο γειτονικό Αγκίστρι. Επίσης κοντά για να μην πληρώνει πολλά ναύλα, με εξαιρετικές παραλίες και φτηνά δωμάτια (ναι, σωστά κατάλαβες, το δεύτερο σκέλος τον ενδιαφέρει περισσότερο) είναι τόσο τίμια επιλογή που μπορεί να… τσιμπήσει (στο Αγκίστρι ντε) ακόμα και γυναίκα να τον συνοδεύσει.

Αν είσαι σπάγγος… φαίνεται: Τα 4 νησιά που επιλέγει πάντα για διακοπές ο τσιγκούνης το καλοκαίρι

Ανάφη

Ένας ακόμα προορισμός με όλες τις προδιαγραφές για ν’ αγαπηθεί από τον εξηντατρίχη: Με ησυχία και φθηνή διαμονή, έχει τις παραλίες της τόσο κοντά τη μια στην άλλη που ούτε αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να νοικιάσει. Άσε τη σχετική ανοχή που υπάρχει στο κάμπινγκ και επιτρέπει (σε περίπτωση που είσαι αποφασισμένος να χαλάσεις διψήφιο αριθμό ευρώ) ακόμα και τα έξοδα του δωματίου να γλιτώσεις.

 

Σύμη

Όταν οι άλλοι επιλέγουν τη λαμπερή και διαφημισμένη Ρόδο, ο σπάγγος ξέρει πού να κοιτάξει: Στο υπέροχο γειτονικό νησάκι των Δωδεκανήσων που απέχει μόλις 50 λεπτά από ‘κει. Δεν υπολείπεται καθόλου σε ομορφιά, έχει παραλίες για όλα τα γούστα, τραβάει επίσης αρκετό κόσμο και (το σημαντικότερο για τον… ευρω-σκεπτικιστή) οι τιμές της είναι περίπου 30% κάτω σε σχέση με την ξακουστή και κοσμοπολίτικη γειτόνισσα.

 

Κρήτη

Ακούγεται παράλογη επιλογή -δεδομένου πως τα ναύλα δεν είναι λίγα και ο προορισμός είναι κάτι παραπάνω από δημοφιλής. Ο πραγματικά μελετημένος τσιφούτης ωστόσο δεν είναι επιφανειακός τύπος. Έχει σχέδιο στο μυαλό του. Κι έχει υπολογίσει ότι η φημισμένη κρητική φιλοξενία (που θεωρεί υποχρέωση να ταΐζει ανά δεκάλεπτο τον ξένο και… προσβολή το ν’ αρνηθεί εκείνος κέρασμα) θα του επιτρέψει να τη βγάλει σχεδόν στο τσάμπα.

menshouse.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.