Η «Πράσινη Λίμνη» της Λάρισας! (φωτ. & βίντεο)

Είναι πράσινη και σχεδόν άγνωστη για τους περισσότερους πολίτες της περιοχής. Δεν είναι φυσικό δημιούργημα καθώς σχηματοποιήθηκε έτσι κατόπιν ανθρώπινης παρέμβασης. Ωστόσο η φύση στη συνέχεια έβαλε το χεράκι της και μάλιστα με πολύ όμορφο τρόπο.

 

Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και βρίσκεται σε απόσταση λίγων μόλις λεπτών από την πόλη της Λάρισας.

Η «Πράσινη Λίμνη» της περιοχής του Συκουρίου βρίσκεται στο δρόμο από το Γιντίκι προς το Συκούριο. Πίσω από τις δενδροκαλλιέργειες της περιοχής και σ’ ένα ανύποπτο σημείο (στο οποίο χρειάζεται προσοχή για όσους δεν γνωρίζουν τα κατατόπια) υπάρχει αυτή η τεράστια τρύπα στις παρυφές του βουνού. Εκεί πριν από πολλά χρόνια εργαζόταν δούλευαν ακατάπαυστα μηχανήματα εξόρυξης, οχήματα και άνθρωποι για λογαριασμό μιας εταιρείας που χρησιμοποιούσε τα υλικά σε εργασίες οδοποιίας και όχι μόνο.

Κάποια στιγμή όμως οι εργασίες σταμάτησαν και η τρύπα έμεινε. Το νερό που βγαίνει μέσα από το βουνό γεμίζει ανά διαστήματα το σημείο αλλά το εντυπωσιακό είναι πως φαίνεται πράσινο. Ο λόγος είναι διότι πρόκειται για το βουνό από το οποίο βγαίνει ο Πράσινος Λίθος γνωστός σε όλο τον κόσμο αφού έχει ντύσει αρκετά διάσημα κτίρια στον κόσμο. Λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο δίπλα βρίσκονται και τα παλιά λατομεία της Χασάμπαλης.

Πρόσφατα, συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, ένα δημοσίευμα της έντυπης Larissanet που εν συνεχεία δημοσιεύτηκε και στο Larissanet.gr για τον Πράσινο Θεσσαλικό Λίθο αποτέλεσε και τον… θεμέλιο λίθο για να φτάσει το θέμα στην Βουλή.

Συγκεκριμένα με αφορμή αυτό το δημοσίευμα ο βουλευτής Λάρισας και αρχηγός της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκος Βελόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και ρωτούσε το αρμόδιο υπουργείο πως σκέφτεται να προβάλλει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη τον Πράσινος Θεσσαλικός Λίθος, προκειμένου να ελκυστεί το ενδιαφέρον επενδυτικών κύκλων, εγχώριων και ξένων, με προοπτική την εκμετάλλευσή του εντός Ελλάδος αλλά και την εξαγωγή του σε άλλες χώρες;

Από την πλευρά του, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Εξαιτίας του υψηλού κόστους, σύμφωνα με βιβλιογραφικά δεδομένα, η εξόρυξη του κρίνεται ασύμφορη, καθώς διατίθενται φθηνότερες λύσεις σε παρόμοια πετρώματα, με αποτέλεσμα η εξόρυξη του να έχει ανασταλεί».

 

Φωτ. Larissanet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.