Οι τρεις παραλίες «διαμαντάκια» που λίγοι έχουν επισκεφθεί στα παράλια της Λάρισας

Δεν είναι από τις πολυσύχναστες των ακτών της Λάρισας, σίγουρα δεν τις έχει επισκεφθεί η πλειοψηφία των Λαρισαίων, κι όμως είναι απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

 

 

Και οι τρεις συγκεκριμένες παραλίες αξίζουν της προσοχής των λουόμενων και μια επίσκεψη σ’ αυτές από μόνη της θα αποτελέσει μοναδική εμπειρία.

Το onlarissa.gr σας τις παρουσιάζει για τους «ψαγμένους» και τους λάτρεις του διαφορετικού.

Το καλύβι

Μόνο με οδηγίες και στοχευμένα μπορεί κανείς να μεταβεί σε αυτή την παραλία η οποία είναι η πρώτη στην ακτογραμμή προς τα Βόρεια μετά την παραλία Πλατιά Άμμος, στον δρόμο Ομόλιο – Κόκκινο νερό.

Πρόκειται για έναν μικρό κολπίσκο με βράχους και μεγάλες πέτρες που διαθέτει άγρια ομορφιά. Αποτελεί τον μικρό παράδεισο των ψαράδων με ψαροντούφεκο. Μπορεί κάποιος να μεταβεί στο σημείο από έναν χωματόδρομο «χωμένο» μέσα στην βλάστηση και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς για να την προσεγγίσουν.

Δείτε φωτογραφίες:

Το Πηγάδι

Το Πηγάδι δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό σε πολλούς Λαρισαίους, ωστόσο με την πρώτη ματιά ο επισκέπτης θα το ερωτευτεί και θα «κολλήσει» με αυτή την μικρή παραλία των 80 μέτρων που όμως κρύβει απίστευτη ομορφιά.

Είναι καλυμμένη με λεπτό βότσαλο με τα νερά να εντυπωσιάζουν καθώς είναι εξαιρετικά καθαρά, διάφανα και ήρεμα αφού επηρεάζονται μόνο από τους ανατολικούς ανέμους. Όσο για το φυσικό περιβάλλον, ασύγκριτο, καθώς στην αμμουδιά δεσπόζουν μεγάλα πλατάνια και ελιές που κρατούν σκιά για ώρες.

Ιδιαίτερο και γραφικό και το μονοπάτι στο οποίο μπορείς κατέβεις και αφού περπατήσεις περίπου 5 λεπτά ανοίγεται μπροστά σου ένας επίγειος παράδεισος.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη οπότε οι επισκέπτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους, νερά, φαγητό, ομπρέλες θαλάσσης και ότι άλλο χρειαστεί για να περάσουν μια μαγική μέρα βουτώντας στα καθάρια νερά.

Ο φακός του onlarissa.gr σας μεταφέρει μαγικές εικόνες μέχρι να μπορέσετε να επισκεφτείτε και εσείς την εν λόγω παραλία…

Δείτε φωτογραφίες:

Ο Τσιλιγιώργος

Μία από τις πολλές μικρές παραλίες που «κρύβονται» στην πλούσια βλάστηση της περιοχής, ανάμεσα από την παραλία Κόκκινο Νερό και την παραλία Πλατιά Άμμος.

Η παραλία Τσιλιγιώργος «ακούγεται» δυνατά τα τελευταία χρόνια και την ανακαλύπτουν όλο και περισσότεροι Λαρισαίοι και επισκέπτες της περιοχής. Δεν είναι οργανωμένη και την προτιμούν κυρίως οικογένειες που θέλουν να απολαύσουν ήσυχες στιγμές με πολύ μπάνιο και ηρεμία.

Πρόκειται για μια όμορφη παραλία με αμμουδιά, αλλά και πέτρες σε κάποια σημεία, με εύκολη πρόσβαση και άφθονα πλατάνια. Η πρόσβαση όμως γίνεται από έναν κατηφορικό χωματόδρομο και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Πολλοί την προτιμούν και για υποβρύχια κατάδυση.

Δείτε τις φωτογραφίες του onlarissa.gr:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.