Οι «φυλές» των παραλίων της Λάρισας (εικόνες)

Έφτασε ο καιρός που θα γεμίσουν τα παράλια της Π.Ε. Λάρισας από παραθεριστές και επισκέπτες όλων των ηλικιών. Άτομα από διάφορες χώρες των Βαλκανίων αλλά και γενικότερα της Ευρώπης έρχονται εδώ για να φορτίσουν με ωραίο τρόπο τις μπαταρίες τους, ενόψει του επικείμενου φθινοπώρου.

 

Το Summer 2022προσπαθεί να σκιαγραφήσει τα προφίλ των «φυλών» ανάλογα με την εθνικότητά τους, τις συνήθειές τους, τις αθλητικές τους δραστηριότητες, τον τρόπο με τον οποίο κάνουν αισθητή την παρουσία τους και διάφορα άλλα…

Ας ξεκινήσουμε:

Πολωνία, Σερβία, Β. Μακεδονία

Μέχρι και πριν τον κορωνοϊό γνωρίζαμε πως η λέξη Πολωνία ήταν άμεσα συνδεδεμένη με την περιοχή του Κόκκινου Νερού. Ακόμα και μετά τον κορωνοϊό έτσι είναι. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Αυτή την ιδιαίτερη σχέση δεν την αλλάζει ούτε μια πανδημία. Και φέτος από πολύ νωρίς οι Πολωνοί έχουν γεμίσει το Κόκκινο Νερό.

Από κοντά τους βέβαια και οι Σέρβοι που αρχίζουν τα τελευταία χρόνια γλυκοκοιτάζουν τα παράλια της Βελίκας και της Σωτηρίτσας. Πολύ συχνά όμως επισκέπτονται και παραθεριστές από τη Βόρεια Μακεδονία το Στόμιο.

Οι εξερευνητές

Θα τους δει κάποιος να ψάχνουν να μάθουν για τον βυζαντινό ναό της Πλατιάς Άμμου, ή να διαβάζουν πληροφορίες για το χαμένο βυζαντινό γεφύρι του Κόκκινου Νερού. Ίσως τους συναντήσει να περπατούν από την Κουτσουπιά μέχρι την Καρίτσα ψάχνοντας συγκεκριμένα είδη φυτών. Είναι οι άνθρωποι που δεν περιορίζονται απλά σ’ ένα μπάνιο. Οι διακοπές για εκείνους σημαίνουν πολλά περισσότερα. Ανακαλύπτουν δρομάκια, κρυφές διαδρομές και μη δημοφιλή αξιοθέατα.

Οι «ιπτάμενοι»

Συνήθως βρίσκονται στο Στόμιο αλλά δεν αποκλείεται να εμφανίζονται και σε Αγιόκαμπο αλλά και Μεσάγγαλα. Αναλόγως δηλαδή που έχει αέρα. Οι λάτρεις του Kite Surf έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα τελευταία χρόνια και ολοένα και αυξάνονται σε αριθμό. Άτομα μεταξύ 25-45 συνήθως που ακολουθούν τους ανέμους και πετούν πάνω από την θάλασσα εντυπωσιάζοντας την παραλία με τις φιγούρες τους.

Οι «αραχτοί»

Είναι οι άνθρωποι που με το που φτάνουν στην παραλία και δεν αφήνουν την ξαπλώστρα τους παρά μόνο για πολύ έκτακτες συνθήκες. Από το πρωί που θα φτάσουν με την παρέα τους στην θάλασσα θα επιλέξουν ένα ωραίο μέρος και δίχως να θέλουν να ενοχλήσουν κανέναν θα καθίσουν ήσυχα και απλά να κάνουν αυτό που θέλουν. Να «αράξουν» όμορφα και ωραία. Έτσι τους αρέσει, έτσι το απολαμβάνουν.

Πού έχει ένα καλό τσιπουράδικο;

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα και θάλασσα σημαίνει θαλασσινά και θαλασσινά σημαίνει… τσίπουρο. Έτσι δεν είναι λίγοι εκείνοι που όταν λένε πως θα φτάσουν στα παράλια εννοούν πως θα κάνουν μια βουτιά και χωρίς να χάσουν χρόνο θα ανέβουν σ’ ένα ωραίο τραπέζι από τσιπουράδικο και θα ξεκινήσουν την ιεροτελεστία του μεζέ και της γουλιάς.

Λατρεία για τα σπορ

Ρακέτες, βόλεϊ, ποδόσφαιρο ακόμα και φρίσμπι. Όλα τα κάνει στην παραλία, ένας άνθρωπος που αγαπάει τα σπορ και φυσικά δεν ξεχνάει το κολύμπι. Μπαίνει για τα βαθιά και το εννοεί αφού βγαίνει από τη θάλασσα μετά από αρκετή ώρα. Φυσικά και ψάχνει αντίπαλο σε όλα τα σπορ ενώ δεν θέλει να χάνει ούτε και στο… τάβλι.

Τι καλό να διαβάσω τώρα;

Αρχίζουν από την κλασσική έντυπη εφημερίδα, συνεχίζουν με λίγο κινητό, πιάνουν το περιοδικό και μετά αρχίζουν το βιβλίο. Μόλις βαρεθούν ξαναπιάνουν το κινητό, παίρνουν ξανά λίγο την εφημερίδα, ξαναγυρίζουν στο βιβλίο. Τους αρέσει το διάβασμα και γι’ αυτό στη θάλασσα έχουν όλες τις επιλογές μαζί τους. Έντυπες και ηλεκτρονικές.

Ξεχασμένοι κάτω από τον ήλιο

Καλοκαίρι για εκείνους σημαίνει ευκαιρία για καλό μαύρισμα. Γι’ αυτό το λόγο θα τους δει κάποιος από νωρίς το πρωί να βγαίνουν χωρίς ομπρέλα και να μαζεύονται από την παραλία αφού πέσει ο ήλιος. Από τον Ρακοπόταμο μέχρι και το Καστρί Λουτρό. Σε αντίθεση μ’ εκείνους υπάρχουν και αυτοί που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να εκτεθούν ούτε λεπτό στις ακτίνες του ηλίου χωρίς μάλιστα την απαραίτητη γενναία ποσότητα αντηλιακού.

Πηγή: SUMMER 2022

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.