Πεζοπόροι του Σ.Π.ΟΡ.Τ. ανέβηκαν στην Κίσσα από την Κορομηλιά

Μετά από επτά μήνες απαγόρευσης των ομαδικών αθλητικών εκδηλώσεων λόγω της πανδημίας, ήλθε η μέρα που μπορέσαμε σαν σύλλογος να ξαναβρεθούμε στις ράχες των βουνών. Πρώτη διαδρομή μια παλιά αγαπημένη μας, η ανάβαση στην Κίσσα με αφετηρία τον οικισμό της Κορομηλιάς.

Η Κορομηλιά λόγω της θέση της, δεσπόζει στο βορειοδυτικό άκρο του Θεσσαλικού κάμπου και έχει την καλύτερη θέα προς την Καλαμπάκα και τους βράχους των Μετεώρων. Είναι κτισμένη σε υψόμετρο περίπου 1150 μέτρων και για να φτάσει εκεί κανείς πρέπει να ακολουθήσει τον πολύ ανηφορικό δρόμο που ξεκινάει από τη Διάβα και στριφογυρίζει στην βορινή άκρη του Κόζιακα.

Από την πλατεία της Κορομηλιάς κατευθυνόμαστε νότια, ακολουθώντας τον δασικό δρόμο που έρχεται από το μοναστήρι του Βυτουμά. Στο ψηλότερο σημείο του απέναντι από το προσκυνητάρι, ξεκινά το μονοπάτι που μετά από 2 περίπου ώρες καταλήγει στην κορυφή. Είναι τμήμα του διεθνού μονοπατιού Ε4 που διασχίζει ολόκληρη την Ελλάδα από βορρά προς νότο. Όπως όλα τα μονοπάτια απαιτεί συχνή συντήρηση, δηλαδή σήμανση και καθάρισμα, ειδικά αφού κινείται σε δάσος. Κλαδιά δέντρων, πεσμένοι κορμοί, χόρτα, πέτρες.

Κάναμε μια πρώτη προσπάθεια καθαρισμού και σήμανση με πλαστικές κορδέλες με σκοπό να ολοκληρώσουμε σύντομα την εργασία τοποθετώντας μεταλλικές πινακίδες και βάζοντας σημάδια στα βράχια.

Στο δάσος κυριαρχούν τα έλατα και τα σφενδάμια αλλά υπάρχει μεγάλη ποικιλία και βρίσκει κανείς σκόρπια ιπποκαστανιές, αγριοφουντουκιές μέχρι και δέντρα ιτάμου με τους παράξενους κόκκινους καρπούς. Ο ίταμος ζει μέχρι δύο χιλιάδες χρόνια και από το μέγεθος του κορμού, συμπεράναμε ότι είχαμε μπροστά μας κάποια υπεραιωνόβια δέντρα. Την ησυχία του πρωινού διακόπτουν οι φωνές των πουλιών που σκεπάζουν ακόμη και τη φλυαρία των πεζοπόρων.

Πλησιάζοντας στην κορυφή βγαίνουμε από το δάσος. Εδώ το τοπίο αλλάζει. Βράχια φαγωμένα από τα χιόνια και τα νερά υψώνονται απότομα πάνω από την ροή του Πηνειού. Νοτιότερα, όλος ο λαβύρινθος των κορυφών του Κόζιακα.

Ήταν μια μάλλον συννεφιασμένη Κυριακή και αρκετά δροσερή για την εποχή, που διευκόλυνε την πορεία μας.

 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Για το Σαββατοκύριακο 5-6 Ιουνίου σχεδιάζουμε εξοόμηση στον Γράμο και ανάβαση στην κορυφή Σούφλικας (υψ. 2146 μ.) Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητές μας στα γραφεία του συλλόγου μας – Μ. Μπότσαρη 2 (απέναντι από τον ΟΤΕ), κάθε Παρασκευή από 9 -10  μμ. Επιπλέον μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα μας www.trikalasport.gr και τη σελίδα μας στο facebook ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ ΟΡΕΙΒΑΣΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.