ΣΠΟΡΤ – στην Καραβούλα από το Ροπωτό

Καραβούλα λέγεται η κορυφή που βλέπουμε αριστερά μας καθώς παίρνουμε τις πρώτες στροφές ανεβαίνοντας για την Ελάτη. Επιβλητική, φαντάζει ψηλότερη από το μπόι της, έτσι απομονωμένη όπως είναι, πάνω από τη ροή του Πορταϊκού. Είναι η βόρεια πλευρά της  με εμφανές το μεγάλο λούκι που ξεκινά από την απόκρημνη κορυφή.

 

 

Αυτό ακριβώς το λούκι ήταν ο στόχος της τελευταίας μας εξόρμησης. Ξεκινώντας από τον ψηλότερο οικισμό του Ροπωτού με μια μικρή στάση για να δούμε από κοντά την εκκλησία που έγειρε και φεύγει χρόνο με τον χρόνο για τον πάτο του φαραγγιού εξαιτίας μιας αργής κατολίσθησης. Έχει αποκτήσει πλέον κλίση μεγαλύτερη και από αυτή του πύργου της Πίζας αποτελώντας ένα παράδοξο που σίγουρα αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Ο χωματόδρομος οδηγεί στο μικρό καταφύγιο στη βάση της κορυφής, αλλά εμείς προτιμούμε να φτάσουμε ως εκεί ακλουθώντας δασικά μονοπάτια. Άλλοτε εμφανή και άλλοτε αδιόρατα, θα μας οδηγήσουν σε ξέφωτο με ποτίστρα και από εκεί στο μικρό κτίριο που προσφέρει καταφυγή σε περίπτωση βροχής που είναι συνηθισμένη στο βουνό.

Η βροχή και το χιόνι είναι που σπαράζει τη βορειότερη κορυφή των Αγράφων δημιουργώντας βαθιές χαραδρώσεις. Πρέπει κάποιος να φτάσει ως εδώ για να δει τη διαβρωτική δύναμη του νερού και τα πέτρινα ποτάμια που αφήνει στο διάβα του.

Είμαστε στο σημείο που καταλήγουν τα στενά ρέματα μήκους οκτακοσίων μέτρων που ξεκινούν από την κορυφογραμμή. Στενά λούκια γεμάτα λιθάρια με κλίσεις που φτάνουν τις 60 μοίρες. Από εδώ κάτω, θα σηκώσουμε ψηλά τα κεφάλια μας για να δούμε τον τεράστιο μεταλλικό σταυρό που σημαδεύει την κορυφή.

Βγαίνοντας από το δάσος ανηφορίζουμε στο δεξιότερο άκρο της πλαγιάς έχοντας κάτω από τα πόδια μας τους οικισμούς της Παλαιοκαρυάς. Πέτρα πάνω στην πέτρα, λίθος πάνω στον λίθο, ένας κόσμος σκληρός και αδυσώπητος.

Φτάνοντας κάτω από το τείχος της κορυφής έχουμε δυο τρόπους για να την προσεγγίσουμε. Σκαρφαλώνοντας ανάμεσα στα βράχια, ή πορεία αριστερότερα και έρποντας πάνω στα ψηλά χορτάρια και στις πέτρες. Δύσκολοι και οι δύο αφού η κλίση είναι μεγάλη και τα περάσματα εκτεθειμένα. Επιπλέον οι πρόσφατες βροχές κάνουν τα βράχια και τα χόρτα να γλιστρούν και έτσι χρειάζεται πείσμα και ιδιαίτερη προσοχή μέχρι το τέλος.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Την Κυριακή 4/9 αρχίζει το νέο πρόγραμμά μας με μια εύκολη ανάβαση στην κορυφή Μπουρλόκο (υψ. 1720 μ) ξεκινώντας από το δασικό χωριό στο Κουκουφλί. Ώρες ανάβασης 2.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.