ΣΠΟΡΤ – στον Μουτσιαρίτη ποταμό

Την Κυριακή 24-7-2022 λόγω του καύσωνα προκρίθηκε αντί να ανεβούμε στην Κορυφή της Κακαρδίτσας να δροσιστούμε στον Μουτσιαρίτη ποταμό και να εξερευνήσουμε για μια ακόμη φορά το καταπληκτικής ομορφιάς φαράγγι που οι ντόπιοι αποκαλούν «Στενό».

 

Σημείο συνάντησης ορίστηκε η κεντρική πλατεία Αθαμανίας. Ακολουθούμε το μονοπάτι  που ξεκινάει από την άκρη του χωριού, περνάει από το Ξωκλήσι των Αγίων Αποστόλων και μέσω δασικής διαδρομής που έχει διανοιγεί με καλή σήμανση από τους εθελοντές του χωριού Αθαμανίας  καταλήγει μετά από σαράντα λεπτά περίπου στο ποτάμι.

Αφού κατεβούμε  στην κοίτη του ποταμού περπατάμε από τα  σημεία που μας επιτρέπει η ορμή του υδάτων, και  όταν γίνεται  υποχρεωτικό τσαλαβουτάμε δροσιζόμενοι ευχάριστα σ’ αυτό, και μετά από μια ώρα περίπου φτάνουμε στα όμορφα σημεία της διαδρομής, με τους ωραίους σχηματισμούς  των πετρωμάτων, τις λειχήνες που υπάρχουν στους βράχους όπου  ‘’πάντα βρέχει’’  αλλά και τους μικρούς καταρράκτες που κοντοστεκόμαστε για να τους αποθανατίσουμε.

Τέλος μετά από μισή ώρα  φτάνουμε στο Στενό όπου μπαίνουμε με σορτάκια και μαγιό και βουτάμε στα κρύα νερά παρασυρόμενοι από τον ρου του ποταμού, ενώ μικρή ομάδα θαρραλέων  καταλήγει στον τέλος του φαραγγιού όπου και ο απαράμιλλης ομορφιάς μεγάλος καταρράκτης που έρχεται με ορμή από τις πηγές του ποταμού,  χύνεται αγριεμένος   στους βράχους που έχει σμιλέψει περίτεχνα.

Στην επιστροφή μας συναντάμε μια μεγάλη παρέα νεαρών παιδιών που όπως διαπιστώνομε με χαρά, κατευθύνονται και αυτοί με ενθουσιασμό στο Στενό που μέσα  λίγα χρόνια, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,  έγινε γνωστό τόσο στον νομό μας όσο και ευρύτερα στην πεζοπορική και ορειβατική κοινότητα.

Τέλος πριν ανηφορίσουμε το δασικό μονοπάτι ξαναβουτάμε σε μια ακόμη βάθρα σε μέγεθος μικρής πισίνας για να δροσιστούμε και να χαλαρώσουμε.  Μετά την καταπόνηση η ανταμοιβή μας είναι να απολαύσουμε ξεκούραση και δροσιά με μπύρες, τσίπουρα και μεζέδες στην φιλόξενη και όμορφη πλατεία του χωριού, που συνοδεύεται με  ανασκόπηση  της πορείας και των εντυπώσεων μας. Συμφωνούμε ότι κάθε καλοκαίρι αυτή η διαδρομή θα πρέπει να μπαίνει στο καλεντάρι μας!!!!!!

 

 

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του συλλόγου στα γραφεία μας -Μπότσαρη 2, 2ος όροφος (δίπλα στον ΟΤΕ) κάθε Παρασκευή 9-10 μ.μ. στην ιστοσελίδα μας trikalasport.gr, καθώς και στη σελίδα μας στο Facebook.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.