Βόλτα και προσιτά ψώνια σε 6 όμορφα εκπτωτικά χωριά της Ευρώπης

Ανάμεσα στα δεκάδες πράγματα που αποτελούν άγραφο νόμο στο μυαλό και την καρδιά μας κάθε φορά που σχεδιάζουμε λεπτομερώς ένα ταξίδι στο εξωτερικό, τα ψώνια μοιάζουν να κατέχουν σταθερά, για τους περισσότερους, μία αρκετά υψηλή θέση στη λίστα με τα απαραίτητα «Το Do».

Μπορεί η παγκοσμιοποίηση να έχει φέρει στη ζωή μας με πολύ πιο εύκολο και, συχνά, πιο προσιτό τρόπο items από αμέτρητες εταιρίες ρούχων, αξεσουάρ, καλλυντικών και, φυσικά, ηλεκτρονικών ειδών , απ’ όλο τον κόσμο, ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που αξίζει να αναζητήσεις το αυθεντικό προϊόν στην πηγή παραγωγής του. Εκεί όπου οι τιμές θα είναι πιθανότατα πιο οικονομικές και η ποικιλία διαθέσιμη σε όλη της τη λάμψη και το μεγαλείο μπροστά σου.

Remaining Time-0:00
Fullscreen
Mute

Τα εκπτωτικά χωριά που υπάρχουν σε διάφορες περιοχές της Ευρώπης μπορεί να μην βρίσκονται, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, στα μεγάλα αστικά κέντρα, ωστόσο, είναι εύκολα προσβάσιμα από αυτά με τρένο, λεωφορείο ή αυτοκίνητο.

Με την Ιταλία να κρατάει στα σκήπτρα στη δημιουργία και την εμπορική εκμετάλλευση μεγάλων outlets, τα οποία περιλαμβάνουν μπουτίκ όλων των κορυφαίων brands μόδας, αξεσουάρ και ειδών σπιτιού στον κόσμο, πολλές από τις μεγαλουπόλεις της Γηραιάς ηπείρου διαθέτουν σε κοντινή απόσταση έναν απόλυτο, καταναλωτικό προορισμό για αγορές που αξίζουν τον κόπο και τα χρήματα σας.

Barberino Designer Outlet, Ιταλία

Παράρτημα του μεγάλου ομίλου MacArthur Glen το εκπτωτικό χωριό Barberino αποτελεί πόλο έλξης ντόπιων και ταξιδιωτών που φτάνουν μέχρι εκεί, θέλοντας να πάρουν μία καλή γεύση από ένα εκ των πιο δυνατών προϊόντων που εξάγει στον υπόλοιπο κόσμο η γειτονική μας Ιταλία: τη μόδα.

Φτιαγμένο στην ίδια ακριβώς λογική που είναι σχεδιασμένο και το ελληνικό εκπτωτικό χωριό MacArthur Glen στα Σπάτα της Αττικής, το Barberino μοιάζει με ένα ανοικτό πάρκο γεμάτο εκπτωτικά καταστήματα μεγάλων οίκων μόδας, εστιατόρια, καφέ και χώρους ξεκούρασης, ενώ φημίζεται για το γεγονός ότι εδώ θα μπορέσετε πραγματικά να αγοράσετε κομμάτια πασίγνωστων σχεδιαστών με έκπτωση που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνει το70%.

Το δημοφιλές εκπτωτικό χωριό, που με το πέρασμα των χρόνων έχει καταλήξει να θεωρείται κάτι σαν τουριστικό αξιοθέατο της βόρειας Ιταλίας, απέχει 30 λεπτά από τη Φλωρεντία, 45 λεπτά από τη Μπολόνια και 75 λεπτά από την Πίζα, με την πρόσβαση να αποτελεί αληθινά απλή υπόθεση. Ειδικά στην περίπτωση που η διαδρομή σας ξεκινά από τη Φλωρεντία μπορείτε να πάρετε το λεωφορειάκι, το οποί φεύγει από συγκεκριμένο σημείο του κέντρου της πόλης κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ενώ σε περίπτωση που σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ιταλία στα τέλη Νοεμβρίου, τη Δευτέρα 29 του μηνός (δηλαδή, τη Δευτέρα μετά την περίφημη Black Friday) θα υπάρχουν ειδικά δρομολόγια που θα μεταφέρουν τους επιβάτες δωρεάν στο Barberino. Μοναδικό μειονέκτημα το γεγονός ότι εκείνη την ημέρα στο χωριό θα επικρατεί κυριολεκτικά το αδιαχώρητο.

Στο Barberino ο επισκέπτης θα βρει, μεταξύ άλλων, ρούχα και αξεσουάρ των brands Prada, Dolce & Gabbana, Cavalli, Patrizia Pepe, Michael Kors, Pinko και Furla, ενώ, φυσικά, την τιμητική τους έχουν και μεγάλες μάρκες αθλητικών ειδών όπως η Nike, η Αdidas και η Puma.

Περισσότερα στο mcarthurglen.com/en/outlets/it/designer-outlet-barberino/

Bicester Village, Ηνωμένο Βασίλειο

Λίγο έξω από τη μικρή πόλη Βicester της κομητείας Oxfordshire στην Αγγλία ένα διάσημο εκπτωτικό χωριό έχει γίνει καθεστώς στη Μεγάλη Βρετανία όταν μιλάμε για ποιοτικά, προσιτά ψώνια. Τόσο πολύ που ακόμα και η δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντλετον, έχει απαθανατιστεί να κάνει τις αγορές της στα φινετσάτα μαγαζιά του.

Με περισσότερα από 160 καταστήματα ρούχων, υποδημάτων και αξεσουάρ το Bicester είναι ένας από τους πιο πολυσυζητημένους προορισμούς της Ευρώπης με εκπτωτικά προϊόντα, κυρίως χάρη στο γεγονός ότι ειδικεύεται σε ακριβές μάρκες της βρετανικής αγοράς, από τα πιο casual Pepe Jeans μέχρι τα high fashion Μarni και Rupert Sanderson. Παρόλα αυτά εκεί θα βρείτε πολλά ακόμα διεθνή brands όπως είναι τo εκπτωτικό κατάστημα του γαλλικού οίκου Chloe ή τα καταστήματα των ιταλικών οίκων Versace και Gucci.

Οι εκπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 60% κάτι που δικαιολογεί το γεγονός ότι στο Bicester φτάνουν περισσότεροι από 6 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο. Περπατώντας στα δρομάκια του θα αισθανθείτε πως διασχίζετε πραγματικά μία πολυτελή, εμπορική πολιτεία πλημμυρισμένη μόδα, ομορφιά και εκλεκτά κομμάτια που συμφέρει να τσεκάρει οποιοσδήποτε διψά για μία γερή δόση αγγλικής, posh μόδας.

Κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο ο στολισμός είναι, φυσικά, πολύ εντυπωσιακός κάτι που κάνει τη διαδρομή 1μισης ώρας από το κέντρο του Λονδίνου να αξίζει ακόμα περισσότερο τον κόπο.

Περισσότερα στο tbvsc.com/bicester-village/en

 

La Valle Village, Γαλλία

Αν και το Παρίσι είναι από μόνο του ένας από τους απόλυτους προορισμούς για shopping στον κόσμο, σε απόσταση μόλις 38 χιλιομέτρων και 40 λεπτών με το αυτοκίνητο, θα βρείτε ένα από τα πιο φημισμένα εκπτωτικά κέντρα της κεντρικής Ευρώπης, μία όαση για όσους αναζητούν μεγάλες, γαλλικές μάρκες σε πολύ πιο προσιτές τιμές.

Από τα παριζιάνικα Maje μέχρι τα high fashion ρούχα του οίκου Kenzo, 110 μπουτίκ προσφέρουν ξεχωριστά κομμάτια με σημαντική έκπτωση, η οποία αρχίζει από 30% και φτάνει μέχρι 60%.

Στο πάρκο υπάρχουν ακόμα πολλά εστιατόρια, όπως και τσαγιερί , σοκολατερίες και μπιστρό για μία αυθεντική γαλλική εμπορία αγορών, ενώ αν θέλετε να δείτε τι ακριβώς είναι διαθέσιμο την εκάστοτε περίοδο στο La Valle Village η ιστοσελίδα του εκπτωτικού χωριού είναι ιδιαίτερα κατατοπιστική και λεπτομερής, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα προϊόντα που βρίσκονται σε έκπτωση στο κάθε κατάστημα.

Στο La Valle Village, όμως, μπορείς να κάνεις αγορές και από απόσταση αφού λειτουργεί και διαδικτυακό κατάστημα με αρκετά από τα προϊόντα που υπάρχουν και στα φυσικά μαγαζιά, τα οποία βρίσκονται συγκεντρωμένα σε έναν χώρο μόλις μία ανάσα από τη γαλλική πρωτεύουσα.

Περισσότερα στο thevillageoutlet.com/en

 

 

Serravalle Designer Outlet, Serravalle Μιλάνο, Ιταλία

Ίσως το πιο γνωστό εκπτωτικό κέντρο ολόκληρης της Ευρώπης, το Serravalle Designer Outlet βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη που θέλουν να επισκεφθούν όλοι όσοι ονειρεύονται ένα ολιγοήμερο ταξίδι στο μέρος όπου χτυπάει η καρδιά των μεγαλύτερων οίκων μόδας στην Ιταλία.

Το Μιλάνο είναι το σπίτι της ιταλικής Εβδομάδας Μόδας αλλά και κορυφαίων brands όπως τα Dolce & Gabbana, Prada και Gucci. Εκεί, μερικά χιλιόμετρα έξω από αυτή την κομψή πόλη της βόρειας Ιταλίας ένα μεγάλο εμπορικό χωριό γεμάτο με εκπτωτικά προϊόντα συγκεντρώνει κάθε χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες οι οποίο αναζητούν μερικά πρωτοκλασάτα προϊόντα προηγούμενων κολεξιόν σε τιμές που μπορούν να διαχειριστούν και τα πιο μετριοπαθή budgets.

To διάσημο στον κόσμο της παγκόσμιας μόδας Serravalle Designer Outlet απέχει περίπου 60 λεπτά από το κέντρο του Μιλάνου με λεωφορείο ή αυτοκίνητο, 45 λεπτά από τη Γένοβα και 90 λεπτά από το Τορίνο. Το Serravalle είναι τόσο δημοφιλές σε επισκέπτες που φτάνουν στο Μιλάνο με σκοπό να κάνουν τις αγορές τους που η εταιρία έχει φροντίσει να σχεδιάσει ειδικά διαμορφωμένα δρομολόγια για όσους το επιθυμούν. Το κόστος για κάθε διαδρομή με επιστροφή είναι 80 ευρώ το άτομο και η επιβίβαση γίνεται ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο των επιβατών, μειώνοντας την ταλαιπωρία και διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τη μετακίνηση.

Περισσότερα στο mcarthurglen.com/en/outlets/it/designer-outlet-serravalle/

Wertheim Village, Wurzburg, Γερμανία

Στη Γερμανία, και συγκεκριμένα στη Βαυαρία, μία μικρή, γραφική πόλη με όμορφα μεσαιωνικά κτήρια και παραδοσιακό χαρακτήρα προσελκύει τουρίστες απ΄όλο τον κόσμο που ανακαλύπτουν τις λιγότερο γνωστές ομορφιές της κεντρικής Ευρώπης.

Το Wurzburg, είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις ολόκληρης της Γερμανίας, ενώ έχει αναδειχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Διατρέχεται από τον ποταμό Main ο οποίος κυλά κάτω από μία εντυπωσιακή γέφυρα στο κέντρο της πόλης και απέχει περίπου 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από τη Φρανκφούρτη και 60 από τη Νυρεμβέργη. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που επιλέγουν να κάνουν μία στάση σε αυτή την παραδοσιακή κωμόπολη του βορρά, έχοντας στο μυαλό τους μία ολοήμερη βόλτα σε μεγάλες, εκπτωτικές μπουτίκ γνωστών brand μόδας.

Σε κοντινή απόσταση από το Wurzburg θα βρείτε το Wertheim Village Outlet, ένα από τα μεγαλύτερα εκπτωτικά χωριά στη Γερμανία, σε έναν υπαίθριο χώρο γεμάτο με εκατοντάδες καταστήματα μεγάλων οίκων που προσφέρουν τα προϊόντα τους με έκπτωση από 30 έως 60%.

Στο Wertheim Village Outlet θα βρείτε, όμως, και μεγάλα καταστήματα με πολυτελή είδη για το σπίτι σε πραγματικά προσιτές τιμές αλλά και δεκάδες εστιατόρια για μία ολοκληρωμένη εκδρομή που θα κρατήσει από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Μπορείτε να φτάσετε πολύ εύκολα στο χωριό με τρένο από τη Φρανκφούρτη, καθώς τα δρομολόγια είναι καθημερινά και τακτικά, ενώ στον χώρο υπάρχει δωρεάν πάρκινγκ για όλους τους επισκέπτες που φτάνουν εκεί με το δικό τους αυτοκίνητο.

Περισσότερα στο tbvsc.com/wertheim-village/en

Prada Space Outlet

Ένας εξειδικευμένος παράδεισος με ρούχα, παπούτσια, τσάντες και αξεσουάρ του οίκου Prada, αλλά και άλλων γνωστών brands που ανήκουν στον ίδιο όμιλο, περιμένει τον επισκέπτη στο Montevarchi, σε έναν τεράστιο χώρο που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε μεγάλη μπουτίκ και αποθήκη εργοστασίου. Εκεί, όποιος έχει όρεξη και αντοχές να ψάξει, θα βρει πάρα πολλά κομμάτια διάσημων brands όπως τα Miu Miu, Prada, Car Shoe και Helmut Lung, με τα παπούτσια να είναι αραδιασμένα μέσα στα κομψά κουτιά τους πάνω σε μαύρα τελάρα στο πάτωμα, τις τσάντες να μοιάζουν αμέτρητες πάνω σε ράφια με κρυφό φωτισμό και τα ρούχα να κρέμονται σε μεγάλες κρεμάστρες σε διάφορα σημεία του Prada Space Outlet.

Τα κομμάτια που θα βρείτε εκεί ανήκουν στην πλειοψηφία τους στην περασμένη σεζόν και φτάνουν το πολύ μέχρι και τρεις σεζόν πίσω. Συχνά μπορεί να βρείτε συγκεκριμένα items με κάποιο μικρό ελάττωμα, όπως για παράδειγμα ένα μικρό λάθος στο ράψιμο του πατρόν ή μία ελαφριά εκδορά σε κάποιο σημείο του δέρματος , και τότε η έκπτωση είναι ακόμα πιο σημαντική.

Το outlet απέχει 45 λεπτά από τη Φλωρεντία και απευθύνεται κυρίως στους ορκισμένους φαν του οίκου Prada που θα βρουν εκεί την ευκαιρία να αποκτήσουν ακόμα ένα item του αγαπημένου τους brand με έκπτωση που φτάνει μέχρι και το 75%.

Ωστόσο η μικρή πόλη του Montevarchi παρουσιάζει και έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον αφού εκεί θα βρείτε τρία μουσεία που σχετίζονται με τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή τέχνη της Ιταλίας, αλλά και ξενοδοχεία αν επιθυμείτε να μείνετε στην περιοχή γύρω από το outlet.

Περισσότερα στο montevarchi.tuscany.it/space-prada-outlet/?lang=en

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.