Κι όμως αυτές οι μαγευτικές παραλίες… είναι στη Λάρισα (εικόνες)

Είναι το δεύτερο συνεχόμενο διαφορετικό καλοκαίρι, που λόγω πανδημίας όλοι ψάχνουν το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια των ίδιων αλλά και των αγαπημένων τους προσώπων. Χώρους  χωρίς πολυκοσμία και με καλές αποστάσεις για παν ενδεχόμενο.

 

Το «Summer» της Larissanet έψαξε και βρήκε μια σειρά από άγνωστες και όμορφες παραλίες της ΠΕ Λάρισας που μπορούν να συνδυάζουν όλα τα παραπάνω.

Αγιόκαμπος, Σωτηρίτσα, Βελίκα, Κουτσουπιά, Παλιουριά, Στόμιο, Μεσάγγαλα και Καστρί Λουτρό είναι όλες οι παραλίες που γνωρίζουν σε πρώτο βαθμό οι Λαρισαίοι. Δεν τις λες και λίγες.

Σε μια απόσταση όμως 70 συνολικά χιλιομέτρων ακτογραμμής υπάρχουν παραλίες λιγότερο γνωστές που όλοι κάποια στιγμή θα πρέπει να επισκεφτούν. Και ποιος ξέρει;  Ίσως «κολλήσουν». Το ταξίδι μας θα αρχίσει από τα όρια με τη Μαγνησία.

Πρώτη παραλία που συναντάμε είναι ο Ασπρόβραχος αλλά μπορείτε να την απολαύσετε μόνο με σκάφος. Δηλαδή για λίγους και τυχερούς.

Ανεβαίνοντας προς τα βόρεια βρίσκουμε τα Μεταλλεία. Το αποκαλύπτει και η ονομασία της, πως παλιά εκεί λειτουργούσαν μεταλλεία. Το συγκεκριμένο ιδρύθηκε από γερμανική εταιρεία στις αρχές της δεκαετίας του 1920 για εξόρυξη τάλκη, ενός δευτερογενούς ορυκτού με χρήση στη βιομηχανία ελαστικών, μονωτικών υλικών, κεραμικών και στην παρασκευή  φαρμάκων και καλλυντικών. Χρειάζεται προσοχή όμως γιατί ο χώρος είναι γεμάτος βράχια.  Όσοι κάνουν ψαροντούφεκο το προτιμούν το σημείο.

Εκεί πιο δίπλα υπάρχει και η παραλία Μύλος Γλυμμένη. Βρίσκεται σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων από τον Ρακοπόταμο. Στο σημείο λειτουργούσε παλιότερα ένας μύλος κι έτσι προέκυψε το όνομα. Βράχια και βότσαλα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της.

Ο Ρακοπόταμος είναι «must» τα τελευταία χρόνια. Μια παραλία περίπου 400 μέτρα γεμάτη αμμουδιά και πράσινο συνδυάζει όλα όσα ψάχνει κανείς για το καλοκαίρι. Ησυχία, ομορφιά, γοητεία και ένα beachbar με εκπληκτική θέα από ψηλά. Επίσης υπάρχει και ταβέρνα που καλύπτει και τις όποιες γαστρονομικές απαιτήσεις υπάρχουν σε μια παραλία.

Στην παραλία καταλήγουν και τα νερά του Αρκοποτάμου, Ρακοπόταμου, χειμάρρου του Μαυροβουνίου, που στη διαδρομή του δημιουργεί μικρούς πανέμορφους καταρράκτες ιδανικούς για καταβάσεις από τους λάτρεις των σπορ.

Στο δρόμο για τον Αγιόκαμπο μετά το Ρακοπόταμο συναντάμε την Ακτή Παπακώστα. Μεγάλη παραλία, μήκος περίπου 1 χιλιομέτρου, που είναι ορατή από το δρόμο. Εύκολο πάρκινγκ και beachbar δημιουργούν ιδανικές συνθήκες για οικογένειες.

Στη συνέχεια του δρόμου συναντάμε τις ακτές Πολυδενδρίου. Με βράχους μέσα στη θάλασσα που παραπέμπουν σε σεληνιακό τοπίο έχουν φανατικούς επισκέπτες κάθε χρόνο και πολλούς μόνιμους τις τελευταίες δεκαετίες. Οι περισσότεροι επισκέπτες επειδή δεν έχουν οπτική επαφή με τις παραλίες, καθώς ο δρόμος περνάει από ψηλά, δεν τις γνωρίζουν.

Αφού περάσουμε τις μεγάλες γνωστές παραλίες και αφήσουμε πίσω μας το Κόκκινο Νερό συναντάμε την παραλία Τσιλιγιώργης. Είναι μια αμμουδερή παραλία για λίγους και χωρίς υποδομές. Όμως τα πλατάνια προσφέρουν φυσική σκιά στους λουόμενους.

Λίγα μέτρα πιο βόρεια βρίσκεται η Πλατιά Άμμος. Φυσικός κολπίσκος με βότσαλο και αρκετά μαγαζιά για τις ανάγκες των οικογενειών. Αξίζει μια επίσκεψη και φυσικά μια βουτιά.

Στο δρόμο για το Στόμιο συναντάμε ακόμα τρεις ωραίες όχι τόσο διάσημες παραλίες. Είναι το Καλύβι, το Πηγάδι και ο Ψαρόλακας. Για να κατέβεις στο Καλύβι πρέπει να ακολουθήσεις ένα μικρό μονοπάτι όμως τα πεντακάθαρα νερά αποζημιώνουν την κατάβαση.

Στο Πηγάδι μπορεί κάποιος να βρει την απόλυτη ηρεμία και την γαλήνη.

Στον Ψαρόλακα τα τελευταία χρόνια λειτουργεί και κατάστημα που δίνει την δυνατότητα στους επισκέπτες να παραμείνουν για αρκετές ώρες αν το επιθυμούν. Καταγάλανα νερά σε συνδυασμό μ’ ένα ωραίο κοκτέιλ. Τι πιο ωραίο;

Λίγο πιο βόρεια από αυτές τις παραλίες υπάρχει και η Παναγία μια ερημική επίσης παραλία με πολύ βότσαλο. Κι εκεί τα πλατάνια είναι οι πρωταγωνιστές…

Από την πλευρά του Δήμου Τεμπών υπάρχουν δύο παραλίες που είναι λιγότερο διάσημες από τις υπόλοιπες όμως αξίζουν μιας επίσκεψης. Ίσως και παραπάνω.

Η πρώτη είναι η παραλία της Κουλούρας όπου κάποιος θα δει και πως ο Πηνειός εκβάλλει στο Αιγαίο. Η δεύτερη είναι η Αλεξανδρινή γεμάτη άμμο και ηρεμία.

Πηγή: SUMMER 2021

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.