Ο μεγάλος Μίκης στις καρδιές όλων, σε αφιέρωμα στο Μουσείο Τσιτσάνη

Συγκίνηση, μνήμες, εντυπωσιακή προσέλευση τρικαλινών, άψογες εκτελέσεις, συνέθεσαν το αφιέρωμα στον μεγάλο Ελληνα μουσικό, Μίκη Θεοδωράκη, που διοργάνωσαν το Μουσείο Τσιτσάνη και ο Δήμος Τρικκαίων. Η αυλή του Μουσείου κατακλύστηκε από τρικαλινούς/ες την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας εκδηλώσεων της «Εβδομάδας Μουσικής και Τέχνης 2022».

Ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Μιχάλης Λάππας και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Εφη λεβέντη έκαναν λόγο για τη σημασία της εκδήλωσης προς τιμή του Μίκη, ευχαριστώντας τους πολίτες για τη συμμετοχή τους. Συγκίνηση και από τον καλλιτεχνικό υπεύθυνο του Μουσείο, κ. Στέλιο Καραγιώργο, που αναφέρθηκε στο παρελθόν του χώρου ως φυλακής και τις μνήμες που αυτό γεννά.
Η Ευτυχία Παπαγιαννούλη, ο Κώστας Οκκας, η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ελένης Ζιάκα και λαϊκή ορχήστρα από τρικαλινούς μουσικούς σε ενορχήστρωση Σάκη Κοντονικόλα,, απέδωσαν τις γνωστές, πάντα αγαπημένες και συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, με ή χωρίς πολιτικό χαρακτήρα.

Το συγκεκριμένο αφιέρωμα ήταν μια οφειλόμενη τιμή από το Μουσείο Τσιτσάνη στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη σε ανοικτό χώρο, καθώς η προηγούμενη αντίστοιχη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί σε κλειστό χώρο, εν μέσω πανδημίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.