Φωτ. Larissanet.gr- Είναι η γέφυρα που αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την περιοχή του Αγιοκάμπου. Η γέφυρα που καθημερινά διασχίζουν για όλη την καλοκαιρινή περίοδο περνούν χιλιάδες Θεσσαλοί και ξένοι τουρίστες και έχει ένα ιδιαίτερο ύφος.
Όταν ολοκληρώθηκε, και εγκαινιάστηκε από τον τότε Νομάρχη, Λουκά Κατσαρό, πριν από 14 περίπου χρόνια ήταν αντικείμενο συζήτησης. Μάλιστα λόγω του αποτελέσματος δόθηκε και το παρατσούκλι ως «γέφυρα Καλατράβα».
Η Larissanet.gr γυρίζει το χρόνο πίσω και βρίσκει ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που υπογράφει ο Λαρισαίος δημοσιογράφος, Γιώργος Βουνάτσος (https://www.tanea.gr/2008/08/14/greece/kalatraba-kai-sti-larisa/) στο οποίο υπάρχουν πληροφορίες γύρω από το πώς πήρε την τελική της μορφή.
«Πριν από χρόνια είχα βρεθεί στη Σεβίλλη. Στο κέντρο της πόλης μού τράβηξε την προσοχή η ανηρτημένη καλωδιωτή γέφυρα του παγκοσμίως γνωστού αρχιτέκτονα Καλατράβα. Η μορφή της γέφυρας είναι σε σχήμα άρπας. Κάθισα αρκετή ώρα και την περιεργάστηκα ιδίως σε ό,τι αφορά τα τεχνικά της στοιχεία», έλεγε εκείνη την εποχή στα «ΝΕΑ» ο εμπνευστής του έργου, διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Λάρισας, Πέτρος Ηλιάδης.
Όταν αργότερα τέθηκε θέμα κατασκευής νέας γέφυρας στον Αγιόκαμπο «το μυαλό μου πήγε σ΄ εκείνη που είχα δει στην Ισπανία. Βέβαια η δική μας γέφυρα έχει μικρότερο άνοιγμα, περίπου 33 μέτρα, ενώ της Σεβίλλης φτάνει τα 50. Σε μια συζήτηση που είχα με τον πολιτικό μηχανικό και μελετητή γεφυρών από τα Τρίκαλα Βασίλη Παπαϊωάννου τον ρώτησα αν θα μπορούσε να μου κάνει κάποια σχετικά προσχέδια».
Συμπλήρωνε δε πως όταν τα προσχέδια έφτασαν στο γραφείο του νομάρχη, η έκπληξη ήταν μεγάλη. «Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο άμεση και ανεπιφύλακτη αποδοχή της ιδέας, καθώς το εγχείρημα είχε κάποιο ρίσκο. Η απάντησή του ήταν “προχωρήστε, αν είναι να γίνει κάτι καλό ας πάρουμε κι ένα ρίσκο”».
Τα προβλήματα
Βέβαια από τότε μέχρι σήμερα παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα. Το πιο χαρακτηριστικό ήταν η τρύπα που άνοιξε στα τέλη του 2012 ενώ το καλοκαίρι του 2020 υποχώρησε ένα καπάκι φρεατίου με αποτέλεσμα να κινδυνέψει ένα παιδί.