Περπατώντας στις παλιές σιδηροδρομικές γραμμές του Πλαταμώνα (φώτο-video)

Φωτ. Larissanet.gr Το Κάστρο, η βίλα του Μοσκώφ, ο Παντελεήμονας, το Καλαμάκι, το ανακαινισμένο λιμάνι, η παραλία με το παλιό της κομμάτι αλλά και αυτό που σχεδιάζεται. Όλα αυτά είναι μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά και γνωστά σημεία του Πλαταμώνα. Σημεία που γνωρίζουν εδώ και πολλά χρόνια οι Λαρισαίοι παραθεριστές αλλά και μαθαίνουν γρήγορα και οι τουρίστες τόσο από την υπόλοιπη Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

 

Τα τελευταία χρόνια όμως έχει δημιουργηθεί και ένα ακόμα το οποίο δείχνουν να λατρεύουν όλοι. Είναι το τμήμα των παλιών ανενεργών πλέον σιδηροδρομικών γραμμών. Εκεί καθημερινά βρίσκονται άνθρωποι όλων των ηλικιών και απολαμβάνουν τον περίπατό τους.

Μέσα στην πυκνή βλάστηση και με μοναδική θέα τη θάλασσα, δεν έχουν καθόλου κίνδυνο από οχήματα και μέσα στην απόλυτη ησυχία περπατούν και το ευχαριστιούνται.

Η Larissanet βρέθηκε πάνω στις γραμμές τις περπάτησε και συνάντησε ξένους τουρίστες που εξέφραζαν με απορία το ποιο λόγο μένουν αναξιοποίητες καθώς θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πολύ όμορφο αξιοθέατο. Υποστηρίζουν πως με μια έξυπνη διαμόρφωση θα μπορούσε να δώσει άλλον αέρα σε ολόκληρη την περιοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.