Grand Forest Metsovo: Αναδείχθηκε κορυφαίο Landmark Ξενοδοχείο του κόσμου

Δύο σημαντικές διακρίσεις είχε τις τελευταίες ημέρες το ξενοδοχείο Grand Forest στο Μέτσοβο. Ειδικότερα: Το Grand Forest αναδείχθηκε το κορυφαίο landmark ξενοδοχείο του κόσμου στα World Travel Awards 2021, γνωστά ως “τα Όσκαρ της τουριστικής βιομηχανίας”
Είναι το πρώτο ελληνικό ξενοδοχείο που συμπεριλήφθηκε στη νεόκοπη συλλογή των Small Luxury Hotels of the World “Considerate Hotels” – μία αυστηρά επιλεγμένη ελίτ sustainable πολυτελών ξενοδοχείων παγκοσμίως.
Σχολιάζοντας αυτές τις διακρίσεις, η ξενοδόχος του Grand Forest Έλλη Μπαρμπαγιάννη τονίζει:

“Έχοντας κατακτήσει ήδη τρεις συνεχόμενες φορές τον τίτλο του κορυφαίου landmark ξενοδοχείου της Ευρώπης και με την αμείωτη διάθεσή μας πάντα να εργαζόμαστε και να στοχεύουμε για το υψηλότερο, η φετινή συμμετοχή μας στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό των World Travel Awards ήταν για εμάς κάτι σαν φυσικό επακόλουθο. Η  κατάκτηση αυτού του ύψιστου τίτλου επιβεβαιώνει τη φιλοσοφία με την οποία διοικούμε το ξενοδοχείο μας όλα αυτά τα χρόνια. Το ότι, δηλαδή, η ξενοδοχεία δεν είναι απλά ένας αγώνας ταχύτητας. Είναι μαραθώνιος. Απαιτεί σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια”.

Ως προς την ένταξη του Grand Forest στο νεοσύστατο consortium με τον τίτλο “Considerate Collection” των Small Luxury Hotels of the World: Επί της ουσίας, πρόκειται για ένα κλειστό και εκλεκτό κύκλο πολυτελών ξενοδοχείων από όλον τον κόσμο, τα οποία μοιράζονται τις κοινές αξίες και πρακτικές της ενεργούς αειφορίας και γίνονται πρεσβευτές του νέου παγκόσμιου μηνύματος που δεν είναι άλλο από το ότι “σύγχρονη ευζωία και μακροζωία του πλανήτη είναι έννοιες ταυτόσημες”.

Για τη διαδικασία της επιλογής των 33 ξενοδοχείων σε 25 χώρες που κοσμούν ήδη την “Considerate Collection”, τα Small Luxury Hotels of the World συνεργάστηκαν με τους πιο έγκριτους φορείς του sustainable travel και της πολυτελούς φιλοξενίας, όπως το
Global Sustainable Tourism Council (GSTC) – το διεθνές, ανεξάρτητο και μη κερδοσκοπικό σώμα που δημιουργήθηκε από το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών UNEP) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNWTO) καθώς και την πλατφόρμα Greenview, τη μοναδική πλατφόρμα που είναι εγκεκριμένη από τον GSTC.
Τα κριτήρια της επιλογής βασίστηκαν στο ακόλουθο τρίπτυχο: το συλλογικό ενδιαφέρον, την πολιτιστική προστασία και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Συμφωνα με τα SLH, η ένταξη του Grand Forest σε αυτή τη μοναδική συλλογή ήταν μονόδρομος. Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Αυτό το καταφύγιο, σκαρφαλωμένο στις πλαγιές της οροσειράς της Πίνδου, στους πρόποδες του Εθνικού Δρυμού, βρίσκεται σε μια σημαντική αλπική προστατευόμενη περιοχή (περιβαλλοντική συνείδηση). Από την άλλη, ανήκει σε μια οικογένεια Μετσόβιων που επιλέγει το προσωπικό της από την τοπική κοινότητα (συλλογικό ενδιαφέρον) και κρατά την περιοχή της Ηπείρου ζωντανή, αξιοποιώντας όλη την τοπική παραγωγή (πολιτιστική προστασία) και τους συντελεστές της – από τα τοπικά χειροποίητα έπιπλα και την τοπική κουζίνα μέχρι την ανάδειξη των δραστηριοτήτων για την εξερεύνηση της περιοχής”.

Φωλιασμένο σε ένα μαγευτικό σκηνικό, στην κορυφή ενός βουνού, το Grand Forest αναπτύσσεται σε 8 κτίρια. Διαθέτει 62 σουίτες και ατμοσφαιρικά σαλόνια, εστιατόριο όπου πλέον ηγείται ο σεφ Γκίκας Ξενάκης και ένα σαν “γυάλινο’” SPA. Κύριο χαρακτηριστικό η τοπική αρχιτεκτονική: Γκρίζα κεραμίδια, πέτρινες προσόψεις, ογκώδη δοκάρια και η so british εσωτερική διακόσμηση προσδίδουν στο ξενοδοχείο την απαραίτητη ατμόσφαιρα ενός σαλέ στο βουνό.

Βυθισμένο κυριολεκτικά στο πράσινο, απέχει μόλις λίγα λεπτά από το γραφικό και γεμάτο ιστορία Μέτσοβο, και από τα τρία χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.